Harley Davidson V-Rod Forum banner

Usunięcie alarmu?

2 reading
3.8K views 19 replies 7 participants last post by  marco7  
#1 ·
Właśnie odebrałem 2002 Anniversary, która wymaga sporo troski, więc wkrótce ją rozłożę. Ale najpierw chcę usunąć system alarmowy, ponieważ doprowadza mnie do SZALEŃSTWA.

Czy jest gdzieś link, który wyjaśnia, jak pozbyć się tego potworka technologii? Muszę wszystko uprościć do maksimum - myślę nawet o użyciu Motogadget Blue, aby wszystko było dla mnie łatwiejsze (uwielbiam te rzeczy), ale alarm jest w tej chwili moim nemezis! :mad:(n):poop:

#3 ·
Właśnie odebrałem 2002 Anniversary, który wymaga znacznej troski, więc wkrótce go rozłożę. Ale najpierw chcę usunąć system alarmowy, ponieważ doprowadza mnie do SZALEŃSTWA.
Czy jest gdzieś link, który wyjaśnia, jak pozbyć się tej abominacji technologii? Muszę wszystko uprościć do maksimum - myślę nawet o użyciu Motogadget Blue, aby wszystko było dla mnie łatwiejsze (uwielbiam te rzeczy), ale alarm jest w tej chwili moim nemezis! :mad:(n):poop:
Niestety, jeśli Twój motocykl nie jest modelem amerykańskim, alarm jest stałą funkcją i automatyczne uzbrajanie nie może być wyłączone. W modelach amerykańskich można go wyłączyć i zignorować. Jak powiedziano, jedynym sposobem na jego wyeliminowanie jest zamiana TSSM na TSM. Musi być on sparowany z ECM, jak mówi Ceigenberger, ale możesz to zrobić sam, nie musisz iść do dilera. Jest to kombinacja włącznika zapłonu i naciśnięć przycisków i jest pokazana w instrukcji serwisowej.

#4 ·
Niestety, jeśli Twój motocykl nie jest modelem amerykańskim, alarm jest funkcją stałą i automatyczne uzbrajanie nie może być wyłączone. W modelach amerykańskich można go wyłączyć i zignorować. Jak powiedziano, jedynym sposobem na jego wyeliminowanie jest zamiana TSSM na TSM. Musi być sparowany z ECM, jak mówi Ceigenberger, ale możesz to zrobić sam, nie musisz iść do dilera. Jest to kombinacja włącznika zapłonu i naciśnięć przycisków i jest pokazana w instrukcji serwisowej.
Czy wszystkie alarmy wydają dźwięk, ponieważ mój nie wydaje żadnego dźwięku (nie żebym miał coś przeciwko)?

#5 ·
Właśnie odebrałem 2002 Anniversary, która wymaga znacznej troski, więc wkrótce ją rozłożę. Ale najpierw chcę usunąć system alarmowy, ponieważ doprowadza mnie do SZALEŃSTWA.
Czy jest gdzieś link, który wyjaśnia, jak pozbyć się tego potworka technologii? Muszę wszystko uprościć do maksimum - myślę nawet o użyciu Motogadget Blue, aby wszystko było dla mnie łatwiejsze (uwielbiam te rzeczy), ale alarm jest w tej chwili moim nemezis! :mad:(n):poop:
Nie wspomniałeś, dlaczego ci to przeszkadza? :) Jeśli motocykl stoi, jest cicho, gdy jesteś w ruchu, jest wyłączony, możesz również włączyć tryb transportu, gdy nad nim pracujesz, więc zostaje wyłączony, dopóki nie uruchomisz zapłonu.

#18 ·
Nie wspomniałeś, dlaczego Ci to przeszkadza? :) Jeśli rower stoi w miejscu, jest cichy, gdy jesteś w ruchu, jest wyłączony, możesz również włączyć tryb transportu, gdy nad nim pracujesz, więc zostaje wyłączony, dopóki nie uruchomisz zapłonu.
Włącz zapłon, a następnie wyciągnij bezpiecznik Maxi, a następnie wyłącz motocykl, a wyłączy on syrenę. Następnie możesz odłączyć syrenę, aż będziesz gotowy, aby ją podłączyć.

#6 ·
To mój drugi Rod i oba rowery odmówiły przejścia w tryb transportowy. Kiedy sprzedałem ostatni, po załadowaniu go na furgonetkę kupującego, alarm był tak uporczywy, że musiałem dać facetowi parę zatyczek do uszu na drogę do domu :ROFLMAO::ROFLMAO: Wygląda na to, że nie ma łatwego rozwiązania i po prostu będę musiał spróbować trochę mocniej znaleźć ten nieuchwytny tryb transportowy, podczas gdy rozbiorę rower. :rolleyes: Wyjęcie baterii to jak dotąd moja najlepsza opcja.

#8 ·
To mój drugi Rod i oba rowery odmówiły przejścia w tryb transportowy. Kiedy sprzedałem ostatni, po załadowaniu go na furgonetkę kupującego, alarm był tak uporczywy, że musiałem dać facetowi parę zatyczek do uszu na podróż do domu :ROFLMAO::ROFLMAO:
Wygląda na to, że nie ma łatwego rozwiązania i po prostu będę musiał bardziej się postarać, aby znaleźć ten nieuchwytny tryb transportowy, podczas gdy rozbieram rower. :rolleyes: Wyjęcie baterii to jak dotąd moja najlepsza opcja.
Syrena ma własną baterię (9V akumulator), więc musisz poczekać, aż się rozładuje! :)