Harley Davidson V-Rod Forum banner

1 - 3 of 3 Posts

·
durata membro
Joined
·
17,603 Posts
Discussion Starter #1
I installed a factory module to make the turn signals stop lights.Nice! After installation I had to disarm the alarm with the key FOB.No big deal.Once the engine was running the key diplay stayed on for almost a minute.After about 10 starts it's back to normal.I take it that the turn,alarm module has learn capability(adaptive memory).Why would this module have this capability?


Just curios.

Elrod on the V-Rod
 

·
Color me Gone
Joined
·
27,333 Posts
You can read codes and see if it has any memory codes in it. It will read alarm codes the same as it will engine codes.

The IM (instrument module) is capable of displaying DTC's (diagnostic trouble codes).

1- Ignition off
2- push odometer reset button in & hold. Make sure run switch is on.
3- turn ignition to run and release button (you will see P, S &C displayed)
4- each letter represents an area of diagnostics... the one that is flashing is the one you are going to check. To move from one letter to the next, you push the button one time. (from P to S to C and back to P, etc.)
5- to get DTC within an area, you push and hold the button in for 5 seconds and if there are any, it will be displayed... you can release the button. As you push the button again, other codes will appear if they are there. If there are not any the word 'none' appears.
6- Record the codes.
7- To determine if a code is current or historic, you clear the codes while being displayed by pushing in and holding the button until 'clear' comes up. Turn off the ignition... then crank or restart the bike... turn off, and then repeat the code process. If a code is there now, its current... if not, it was historic.
 

·
durata membro
Joined
·
17,603 Posts
Discussion Starter #3
There was'nt any codes.Come to think,the same thing happened after I installed my tag bracket with run-stop light and I don't have a box for this. Maybe it's the tag Run-Stop light.Also I did not pull the big fuse during installation,but never turned the ign. on with anything dissconnected.Everything is working fine,just wondering.

Thanks Max




Elrod on the V-Rod
 
1 - 3 of 3 Posts
Top