'03 Front signals/running light malfunction - 1130cc.com: The #1 Harley Davidson V-Rod Forum
» Sponsors
Go Back   1130cc.com: The #1 Harley Davidson V-Rod Forum > V-ROD Discussions > V-ROD Technical
New User? Register - Forgot Password

Reply
 
Thread Tools Display Modes
Old 09-28-2019, 08:51 AM   #1
grandzinga
Registered Full
 
grandzinga's Avatar
 
Join Date: Sep 2019
Posts: 8
Feedback Score: 0 reviews
'03 Front signals/running light malfunction

Hello all!
Changing the grips required removing and reinstalling some bar end lights. The hot wire got pinched or had exposed insulation and made contact with the bar when they were turned on. Now the signal/ runners dont light when the key is on and both (front)signals flash together when either right or left signal switch is depressed.
Is the front signal module fried? If any have replacement part info and the location on the bike I sure would appreciate it if you think that's what has failed. I need them working obviously.
Thanks!
2003 VRSCA
grandzinga is offline   Reply With Quote
Sponsored Links
Advertisement
 
Old 09-28-2019, 10:29 AM   #2
coastrider
Registered Full
 
coastrider's Avatar
 
Join Date: Jun 2013
Location: Spain
Posts: 726
Images: 6
Feedback Score: 0 reviews
Quote:
Originally Posted by grandzinga View Post
Hello all!
Changing the grips required removing and reinstalling some bar end lights. The hot wire got pinched or had exposed insulation and made contact with the bar when they were turned on. Now the signal/ runners dont light when the key is on and both (front)signals flash together when either right or left signal switch is depressed.
Is the front signal module fried? If any have replacement part info and the location on the bike I sure would appreciate it if you think that's what has failed. I need them working obviously.
Thanks!
2003 VRSCA
There isn't a seperate signal module for the front. One module does all, security/turn signals (TSSM) which is under the pillion seat. Have you checked the ACCY fuse?
coastrider is offline   Reply With Quote
Old 09-28-2019, 12:44 PM   #3
grandzinga
Registered Full
 
grandzinga's Avatar
 
Join Date: Sep 2019
Posts: 8
Feedback Score: 0 reviews
[/quote]
There isn't a seperate signal module for the front. One module does all, security/turn signals (TSSM) which is under the pillion seat. Have you checked the ACCY fuse?[/QUOTE]
I have not checked the fuse as the lights were still lighting in flashing mode and rear signals working properly.
grandzinga is offline   Reply With Quote
 
Old 09-28-2019, 12:54 PM   #4
coastrider
Registered Full
 
coastrider's Avatar
 
Join Date: Jun 2013
Location: Spain
Posts: 726
Images: 6
Feedback Score: 0 reviews
There isn't a seperate signal module for the front. One module does all, security/turn signals (TSSM) which is under the pillion seat. Have you checked the ACCY fuse?[/QUOTE]
I have not checked the fuse as the lights were still lighting in flashing mode and rear signals working properly.[/QUOTE]The running lights get their feed from the lighting fuse. If all fuses are ok sounds like you still have a trapped or shorted wire somewhere in the handlebars, very likely the switch units.
coastrider is offline   Reply With Quote
Old 09-28-2019, 01:19 PM   #5
grandzinga
Registered Full
 
grandzinga's Avatar
 
Join Date: Sep 2019
Posts: 8
Feedback Score: 0 reviews
These are the bar end lights
Attached Thumbnails
Click image for larger version

Name:	Screenshot_2019-09-28-10-20-37~2_1569694687011.png
Views:	14
Size:	607.5 KB
ID:	534215  
grandzinga is offline   Reply With Quote
Old 09-28-2019, 01:23 PM   #6
grandzinga
Registered Full
 
grandzinga's Avatar
 
Join Date: Sep 2019
Posts: 8
Feedback Score: 0 reviews
Thanks I will check the fuses. The wires are not shorted and acting this way now but I had not looked at the fuses.
grandzinga is offline   Reply With Quote
Old 09-28-2019, 06:44 PM   #7
grandzinga
Registered Full
 
grandzinga's Avatar
 
Join Date: Sep 2019
Posts: 8
Feedback Score: 0 reviews
Any idea as to what fuse directly and the location that would be responsible? Not the main obviously.
grandzinga is offline   Reply With Quote
Old 10-03-2019, 05:46 PM   #8
grandzinga
Registered Full
 
grandzinga's Avatar
 
Join Date: Sep 2019
Posts: 8
Feedback Score: 0 reviews
Do the TSSM modules need to be reset if they malfunction?
grandzinga is offline   Reply With Quote
Old 10-06-2019, 10:35 PM   #9
grandzinga
Registered Full
 
grandzinga's Avatar
 
Join Date: Sep 2019
Posts: 8
Feedback Score: 0 reviews
So the lights are garbage. Thats good money down the drain. And even better now I have no working signals and the best part the key light stays lit and the bike wont turn over. Headlight brake light and horn work. You can hear the fuel pump when switched to run but wont turn over now. All over these damn bar end lights. Good god man.
grandzinga is offline   Reply With Quote
Old 10-07-2019, 12:01 AM   #10
grandzinga
Registered Full
 
grandzinga's Avatar
 
Join Date: Sep 2019
Posts: 8
Feedback Score: 0 reviews
Ok so that was the security fuse. But the original issue remains. No running lights. Both front signals flash together.
grandzinga is offline   Reply With Quote
Sponsored Links
Advertisement
 
Reply

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump

Powered by vBadvanced CMPS v3.2.2

All times are GMT -5. The time now is 06:06 PM.



Powered by vBulletin® Copyright ©2000 - 2019, Jelsoft Enterprises Ltd.
Garage Plus vBulletin Plugins by Drive Thru Online, Inc.
vBulletin Security provided by vBSecurity v2.2.2 (Pro) - vBulletin Mods & Addons Copyright © 2019 DragonByte Technologies Ltd.
Motorcycle News, Videos and Reviews
Honda Grom Forum strong>Kawasaki Z125 Forum Harley Davidson Forum Honda 600RR Forum Kawasaki Forum Yamaha R6 Forum Yamaha FZ-09 Forum
1199 Panigale Forum Honda Africa Twin Forum Roadglide Forum Honda CBR1000 Forum Vulcan Forum Yamaha R1 Forum Yamaha R3 Forum
Ducati Monster Forum Harley Forums Honda CBR250R Forum ZX10R Forum Star Raider Forum Yamaha Viking Forum
Suzuki GSXR Forum V-Rod Forums Honda Shadow Forum Kawasaki Motorcycle Forum Star Warrior Forum KTM Duke 390 Forum
SV650 Forum BMW S1000RR Forum Honda Fury Forum Kawasaki Versys Forum Drag Racing Forum Ducati 899 Panigale Forum Ducati 959 Panigale Forum
Suzuki V-Strom BMW K1600 Triumph Forum Victory Forums Sportbikes BMW NineT Forum
Volusia Forum BMW F800 Forum Triumph 675 Forum MV Agusta Forum HD Street Forum Suzuki GW250 Forum
Yamaha Motorcycles Victory Gunner Forum Victory Charger Forum Honda Vultus Forum HD LiveWire Forum Ninja H2 Forum
BMW Scrambler Forum Ducati Scrambler Forum Kawasaki Ninja 250SL Forum