Cranks but won't turn over - 1130cc.com: The #1 Harley Davidson V-Rod Forum
» Sponsors
Go Back   1130cc.com: The #1 Harley Davidson V-Rod Forum > V-ROD Discussions > V-ROD Mechanical
New User? Register - Forgot Password

Reply
 
Thread Tools Display Modes
Old 07-08-2019, 04:22 PM   #1
Anibal
Registered Full
 
Join Date: Jul 2019
Posts: 1
Feedback Score: 0 reviews
Cranks but won't turn over

Hey there, first post here on the forum. I recently switched off my VTX 1300 and got a clean VRSCB 05 V-ROD with only 7k miles on it. Unfortunately the previous owner I got it from left it sitting with gas in his garage. After about 30 miles or so it turned off on me. I was able to bring it over to a Harley dealer in which they told me the fuel pump was the issue, and as the 05 VROD parts were discontinued they tried to get to buy the newer model which would also require a full fuel module & conversion for the total price of $1200 in parts. As a sensible person and college student with low funds, I declined and found an aftermarket fuel pump online. Gave my fuel module a cleaning and installed the new pump. It worked perfectly fine for about a day, I'd say around 40 miles in it died on me again. Basically the motorcycle cranks, but does not start. I'm not that mechanically inclined but my uncle who is a car mechanic gave me a hand in checking some areas. The battery was a bit drained so I charged it up and still nothing was resolved. We removed the fuel module to check if the fuel pump is working, and it is. My uncle used one of his tools to check electric continuity through the wires under the seat, seemed all good. Finally we poured a bit of gasoline down the butterflies (throttle body - not really sure what the actual name is) and it appears that it starts for a couple seconds.



Any ideas on what I should check next? spark plugs? fuel injectors? I'm all ears.
Anibal is offline   Reply With Quote
Sponsored Links
Advertisement
 
Old 07-11-2019, 07:49 AM   #2
LL Cool K
Insane inda membrane
 
LL Cool K's Avatar
 
Join Date: Jan 2005
Location: New Smyrna Beach, FL
Posts: 12,999
Images: 161
Feedback Score: 5 reviews
Perhaps the fuel sock (pre-pump filter) is bad. Check this thread... https://www.1130cc.com/forums/showthread.php?t=351801
__________________
If you see da Police
Warn A Brother!

To view links or images in signatures your post count must be 10 or greater. You currently have 0 posts.


To view links or images in signatures your post count must be 10 or greater. You currently have 0 posts.
In loving memory of Betty Boost! 1929-1996
Winner of the 2012 Midwest Thunder7 Johnny Hotfoot Award... Best Rat Bike!

LL Cool K is offline   Reply With Quote
Old 07-11-2019, 03:48 PM   #3
pecee
Registered Full
 
pecee's Avatar
 
Join Date: Mar 2007
Location: new zealand
Posts: 2,457
Feedback Score: 4 reviews
check for mist in tank with key on,could be fractured fuel line in tank,get a guage and check pump pressure.
pecee is offline   Reply With Quote
 
Old 07-11-2019, 04:23 PM   #4
Elgavilan
The Hawk
 
Elgavilan's Avatar
 
Join Date: Sep 2004
Location: Yuma, Arizona
Posts: 3,696
Images: 21
Feedback Score: 16 reviews
Can you hear the fuel pump run for a few seconds when you turn the ignition on and the run switch to run? Pull the two relays out and make sure there is no corrosion on the prongs or put in new ones, they are cheap.


Sent from my iPad using Tapatalk
__________________
It's not how fast you go, it's how fast you get there!
Elgavilan is offline   Reply With Quote
Sponsored Links
Advertisement
 
Reply

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump

Powered by vBadvanced CMPS v3.2.2

All times are GMT -5. The time now is 07:24 AM.



Powered by vBulletin® Copyright ©2000 - 2019, Jelsoft Enterprises Ltd.
Garage Plus vBulletin Plugins by Drive Thru Online, Inc.
vBulletin Security provided by vBSecurity v2.2.2 (Pro) - vBulletin Mods & Addons Copyright © 2019 DragonByte Technologies Ltd.
Motorcycle News, Videos and Reviews
Honda Grom Forum strong>Kawasaki Z125 Forum Harley Davidson Forum Honda 600RR Forum Kawasaki Forum Yamaha R6 Forum Yamaha FZ-09 Forum
1199 Panigale Forum Honda Africa Twin Forum Roadglide Forum Honda CBR1000 Forum Vulcan Forum Yamaha R1 Forum Yamaha R3 Forum
Ducati Monster Forum Harley Forums Honda CBR250R Forum ZX10R Forum Star Raider Forum Yamaha Viking Forum
Suzuki GSXR Forum V-Rod Forums Honda Shadow Forum Kawasaki Motorcycle Forum Star Warrior Forum KTM Duke 390 Forum
SV650 Forum BMW S1000RR Forum Honda Fury Forum Kawasaki Versys Forum Drag Racing Forum Ducati 899 Panigale Forum Ducati 959 Panigale Forum
Suzuki V-Strom BMW K1600 Triumph Forum Victory Forums Sportbikes BMW NineT Forum
Volusia Forum BMW F800 Forum Triumph 675 Forum MV Agusta Forum HD Street Forum Suzuki GW250 Forum
Yamaha Motorcycles Victory Gunner Forum Victory Charger Forum Honda Vultus Forum HD LiveWire Forum Ninja H2 Forum
BMW Scrambler Forum Ducati Scrambler Forum Kawasaki Ninja 250SL Forum