13dx short and engine off at highway speed - 1130cc.com: The #1 Harley Davidson V-Rod Forum
» Sponsors
Go Back   1130cc.com: The #1 Harley Davidson V-Rod Forum > V-ROD Discussions > V-ROD Technical
New User? Register - Forgot Password

Reply
 
Thread Tools Display Modes
Old 09-14-2018, 11:51 PM   #1
csmith72
Lifetime Premium
 
csmith72's Avatar
 
Join Date: May 2007
Location: Falls Church, VA.
Posts: 446
Images: 3
Garage
Feedback Score: 0 reviews
13dx short and engine off at highway speed

So on trip out turn signals, rail light and brake light stopped working. No other symptoms. I was almost empty on gas so filled up. Before heading back replaced light fuse it was blown. Ride back was okay about 1/4 the way then turns went out again along with tail and brake. Knowing I had no more spares I kept going trying to make it home. At 75 mph engine shuts off like it would if I ran out of gas. While still moving and in gear twisted throttle a few times and engine comes back to life. Happened a few more times but by then lowered my speed so not as scary. Twice happened to the point throttle twist didn't bring back to life, had to hit start switch to bring engine back. When I did hit start headlight goes out while starting....

So looks like definitely a short, possible low battery, but not sure if engine stall is related or yet another issue to look into. Plan to find and fix short, check battery and charge if need be. If engine stall continues will drIn and replace gas. Any other ideas o. Stall?
__________________

To view links or images in signatures your post count must be 10 or greater. You currently have 0 posts.
csmith72 is offline   Reply With Quote
Sponsored Links
Advertisement
 
Old 10-27-2018, 04:33 PM   #2
csmith72
Lifetime Premium
 
csmith72's Avatar
 
Join Date: May 2007
Location: Falls Church, VA.
Posts: 446
Images: 3
Garage
Feedback Score: 0 reviews
finally got around to taking a look at this.

BUS er

with DTC codes B1004, b1005, and u1301 under C.

Part number listed is 67453-09

cleared codes. well all but the 1301 which does not seem to want to clear.

the 2 that cleared have not come back, but fuel sensors have never been good on these bikes... will look into if they return.

I did extend my handle bars up VIA riser, I am guessing my bus er is related to connection to my cluster being too short, may have worked lose. will look at this tomorrow.

Battery was also low due to me checking through my wiring, testing and such with ignition on. Another reason to check tomorrow after its had a chance to charge.
__________________

To view links or images in signatures your post count must be 10 or greater. You currently have 0 posts.
csmith72 is offline   Reply With Quote
Old 07-10-2019, 09:57 PM   #3
csmith72
Lifetime Premium
 
csmith72's Avatar
 
Join Date: May 2007
Location: Falls Church, VA.
Posts: 446
Images: 3
Garage
Feedback Score: 0 reviews
So finally got around to testing. All connections good, no short or open circuits. I get voltage to fuel pump, all way up to cluster. I dont get fuel to engine.... so ecm, fuel pump, or just a dang old battery.... since it is the cheapest place to start and the easiest replacement (not requiring digital technician like the ecm) I'm starting with battery, needs replacing anyway.

I will be looking for a used ecm to play with preferably a 13-15 DX donor...

I'm pissed that HD has locked town their EFi bikes with DT2 requirements for programming anything.. if I find is the ecm I'm tossing it and going thundermax. $$$ but still cheaper than new ecm and HD programming it
__________________

To view links or images in signatures your post count must be 10 or greater. You currently have 0 posts.
csmith72 is offline   Reply With Quote
 
Old 07-15-2019, 05:17 PM   #4
csmith72
Lifetime Premium
 
csmith72's Avatar
 
Join Date: May 2007
Location: Falls Church, VA.
Posts: 446
Images: 3
Garage
Feedback Score: 0 reviews
Okay, battery was definitely not holding a charge, swapped out with new one and problem still persists. Looking for a loaner ECM now to either verify it is the problem, or rule it out.
__________________

To view links or images in signatures your post count must be 10 or greater. You currently have 0 posts.
csmith72 is offline   Reply With Quote
Sponsored Links
Advertisement
 
Reply

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump

Powered by vBadvanced CMPS v3.2.2

All times are GMT -5. The time now is 07:25 AM.



Powered by vBulletin® Copyright ©2000 - 2019, Jelsoft Enterprises Ltd.
Garage Plus vBulletin Plugins by Drive Thru Online, Inc.
vBulletin Security provided by vBSecurity v2.2.2 (Pro) - vBulletin Mods & Addons Copyright © 2019 DragonByte Technologies Ltd.
Motorcycle News, Videos and Reviews
Honda Grom Forum strong>Kawasaki Z125 Forum Harley Davidson Forum Honda 600RR Forum Kawasaki Forum Yamaha R6 Forum Yamaha FZ-09 Forum
1199 Panigale Forum Honda Africa Twin Forum Roadglide Forum Honda CBR1000 Forum Vulcan Forum Yamaha R1 Forum Yamaha R3 Forum
Ducati Monster Forum Harley Forums Honda CBR250R Forum ZX10R Forum Star Raider Forum Yamaha Viking Forum
Suzuki GSXR Forum V-Rod Forums Honda Shadow Forum Kawasaki Motorcycle Forum Star Warrior Forum KTM Duke 390 Forum
SV650 Forum BMW S1000RR Forum Honda Fury Forum Kawasaki Versys Forum Drag Racing Forum Ducati 899 Panigale Forum Ducati 959 Panigale Forum
Suzuki V-Strom BMW K1600 Triumph Forum Victory Forums Sportbikes BMW NineT Forum
Volusia Forum BMW F800 Forum Triumph 675 Forum MV Agusta Forum HD Street Forum Suzuki GW250 Forum
Yamaha Motorcycles Victory Gunner Forum Victory Charger Forum Honda Vultus Forum HD LiveWire Forum Ninja H2 Forum
BMW Scrambler Forum Ducati Scrambler Forum Kawasaki Ninja 250SL Forum