Brake light and turn signal issue - 1130cc.com: The #1 Harley Davidson V-Rod Forum
» Sponsors
Go Back   1130cc.com: The #1 Harley Davidson V-Rod Forum > V-ROD Discussions > V-ROD Mechanical
New User? Register - Forgot Password

Reply
 
Thread Tools Display Modes
Old 05-16-2019, 04:12 PM   #1
Streetwise
Registered Full
 
Streetwise's Avatar
 
Join Date: Apr 2019
Posts: 2
Feedback Score: 0 reviews
Brake light and turn signal issue

To begin this is an 07 vrscaw. The first ride of the season the brake sensor switch blew out. The entire end of the switch was gone. After replacing that and bleeding the brakes I took it out again where I learned the brake light and turn signals where not working. The brake light bulb was burnt out so I just replaced that, now the brake light stays lit all the time and grabbing the brakes does nothing. The turn signals are still not working, although they do flash normally when the security system notices stuff. I checked the fuse to the lights and it is fine. Anyone else have this issue or know where to begin? Thanks.
Streetwise is offline   Reply With Quote
Sponsored Links
Advertisement
 
Old 05-16-2019, 07:01 PM   #2
RustyG
Lifetime Premium
 
RustyG's Avatar
 
Join Date: May 2004
Location: Central Fla
Posts: 11,137
Images: 99
Feedback Score: 11 reviews
Disconnect a wire from the new brake light switch and see if the lights go off then. If not try same on front.
If lights stay on then you have a wiring issue (A Short or mis-wired).
__________________
Regards,

John
Everything is JMHO. Accuracy is not assured.
Quote:
Originally Posted by Mark Twain
The more I know about people the better I like my dog. -
2007 VRSCX 0461 / 1400
2003 VRSCA – Gone but not forgotten.
2002 Road King Classic
RustyG is offline   Reply With Quote
Old 05-17-2019, 08:45 AM   #3
stever975
Super Moderator
 
Join Date: Nov 2004
Location: Gaithersburg, MD
Posts: 6,248
Images: 31
Feedback Score: 1 reviews
Quote:
Originally Posted by Streetwise View Post
To begin this is an 07 vrscaw. The first ride of the season the brake sensor switch blew out. The entire end of the switch was gone. After replacing that and bleeding the brakes I took it out again where I learned the brake light and turn signals where not working. The brake light bulb was burnt out so I just replaced that, now the brake light stays lit all the time and grabbing the brakes does nothing. The turn signals are still not working, although they do flash normally when the security system notices stuff. I checked the fuse to the lights and it is fine. Anyone else have this issue or know where to begin? Thanks.
What did you use to replace the brake light bulb?
Are you sure it’s the brake light that's on and not just the running light?
Have you checked the ACCY fuse?
Does the IM (instrument module) WOW?
A WOW test is performed by turning the ignition switch to the ACC position. The IM background lighting should illuminate, the "idiot" lights controlled by serial data should illuminate (= battery, security, coolant temperature and check engine light), and the gauge needles should sweep through their full range of motion.
stever975 is offline   Reply With Quote
 
Old 06-03-2019, 03:54 PM   #4
Streetwise
Registered Full
 
Streetwise's Avatar
 
Join Date: Apr 2019
Posts: 2
Feedback Score: 0 reviews
I used an 1157 to replace the tail light bulb and also replaced the accy fuse which was also bad. Now while turned to ignition the brake light stays on (turn signals work normally). If I turn it to acct it does the wow test and the brake light works normally. When I hit either brakes it lights up and when I let off it goes out. Assuming it's some kind of wiring issue but it doesnt make sense to me that it works while in accy and not while running
Streetwise is offline   Reply With Quote
Old 06-04-2019, 06:00 AM   #5
stever975
Super Moderator
 
Join Date: Nov 2004
Location: Gaithersburg, MD
Posts: 6,248
Images: 31
Feedback Score: 1 reviews
Quote:
Originally Posted by Streetwise View Post
I used an 1157 to replace the tail light bulb and also replaced the accy fuse which was also bad. Now while turned to ignition the brake light stays on (turn signals work normally). If I turn it to acct it does the wow test and the brake light works normally. When I hit either brakes it lights up and when I let off it goes out. Assuming it's some kind of wiring issue but it doesnt make sense to me that it works while in accy and not while running
I don't know why this would happen.

When the ignition switch is in the IGN position, battery power is sent to the ACCY and LIGHTS fuses. The ACCY fuse powers the brake light and the LIGHTS fuse powers the running lights (as well as the head light). When switched to the ACC position, the ignition switch should cut power to the LIGHTS fuse while maintaining power to the ACCY fuse. Try pulling the LIGHTS fuse. If this makes the brake light work as it should, you have a short from the blue wire (LIGHTS circuit) to the R/Y (red with yellow stripe) wire that powers the brake light.
stever975 is offline   Reply With Quote
Sponsored Links
Advertisement
 
Reply

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Issue turn signal fast blinking and key light Aksl VRSCDX 9 06-01-2015 12:23 AM
v-rod Running Light / Brake Light / Turn Signal Kit Marek'sRod V-ROD Mechanical 16 06-17-2010 03:33 PM
Auxiliary Running Light / Brake Light / Turn Signal Conversion Kit davsel Classified - For Sale - Parts 6 03-16-2009 10:39 PM
Run Light/Brake Light/Turn Signal conversion kit scottydi Classified - For Sale - Parts 1 06-25-2008 10:50 AM
NEW Auxiliary Running Light / Brake Light / Turn Signal Conversion Kit andycg Classified - For Sale - Parts 3 04-07-2008 01:01 PM

Powered by vBadvanced CMPS v3.2.2

All times are GMT -5. The time now is 05:43 PM.



Powered by vBulletin® Copyright ©2000 - 2019, Jelsoft Enterprises Ltd.
Garage Plus vBulletin Plugins by Drive Thru Online, Inc.
vBulletin Security provided by vBSecurity v2.2.2 (Pro) - vBulletin Mods & Addons Copyright © 2019 DragonByte Technologies Ltd.
Motorcycle News, Videos and Reviews
Honda Grom Forum strong>Kawasaki Z125 Forum Harley Davidson Forum Honda 600RR Forum Kawasaki Forum Yamaha R6 Forum Yamaha FZ-09 Forum
1199 Panigale Forum Honda Africa Twin Forum Roadglide Forum Honda CBR1000 Forum Vulcan Forum Yamaha R1 Forum Yamaha R3 Forum
Ducati Monster Forum Harley Forums Honda CBR250R Forum ZX10R Forum Star Raider Forum Yamaha Viking Forum
Suzuki GSXR Forum V-Rod Forums Honda Shadow Forum Kawasaki Motorcycle Forum Star Warrior Forum KTM Duke 390 Forum
SV650 Forum BMW S1000RR Forum Honda Fury Forum Kawasaki Versys Forum Drag Racing Forum Ducati 899 Panigale Forum Ducati 959 Panigale Forum
Suzuki V-Strom BMW K1600 Triumph Forum Victory Forums Sportbikes BMW NineT Forum
Volusia Forum BMW F800 Forum Triumph 675 Forum MV Agusta Forum HD Street Forum Suzuki GW250 Forum
Yamaha Motorcycles Victory Gunner Forum Victory Charger Forum Honda Vultus Forum HD LiveWire Forum Ninja H2 Forum
BMW Scrambler Forum Ducati Scrambler Forum Kawasaki Ninja 250SL Forum