HELP with codes and diagnostics, bike dumped on me while riding... >=-( - Page 4 - 1130cc.com: The #1 Harley Davidson V-Rod Forum
» Insurance
» Sponsors
Go Back   1130cc.com: The #1 Harley Davidson V-Rod Forum > V-ROD Discussions > V-ROD Technical
New User? Register - Forgot Password

Reply
 
Thread Tools Display Modes
Old 05-07-2012, 02:03 AM   #46
FABSTER
King of High C's!
 
FABSTER's Avatar
 
Join Date: Mar 2010
Posts: 8,671
Images: 65
Feedback Score: 31 reviews
Thanks for the support guys LOL!

Rod I really appreciate your help, let's see what happens.... In the meantime...


__________________

FABSTER is offline   Reply With Quote
Sponsored Links
Advertisement
 
Old 05-07-2012, 08:00 PM   #47
rsc
Killer Service Inc.
 
rsc's Avatar
 
Join Date: May 2007
Location: NW Ohio
Posts: 8,281
Images: 1
Feedback Score: 8 reviews
Was the NOS going off when you heard the noise?
__________________
2003 turbo

2012 Ultra Classic

Everything I say is fully substantiated by my own opinion!
You're merely over-educated beyond your ability to think!

Malcomx" It turns out that the truth is pretty good protection."

V-rod mechanics 101:
http://www.youtube.com/user/rscrod

The opinions expressed here are solely those of the original author. These opinions do not represent those of KSI-LLC.com / Killer Service and Innovations, LLC
rsc is offline   Reply With Quote
Old 05-08-2012, 02:55 AM   #48
FABSTER
King of High C's!
 
FABSTER's Avatar
 
Join Date: Mar 2010
Posts: 8,671
Images: 65
Feedback Score: 31 reviews
Quote:
Originally Posted by rsc View Post
Was the NOS going off when you heard the noise?
Nope, I've seldom used the NOS in all honesty. My guess is it was a spark plug failure of some sort, both days it started acting up I was just cruising in the highway, maybe 2 miles or less from home...
__________________

FABSTER is offline   Reply With Quote
Old 11-19-2012, 04:47 PM   #49
FABSTER
King of High C's!
 
FABSTER's Avatar
 
Join Date: Mar 2010
Posts: 8,671
Images: 65
Feedback Score: 31 reviews
Quote:
Originally Posted by FABSTER View Post
So I visited my bike's surgeon yesterday in disbelief after he told me his findings the previous day and found this, removed from the rear cylinder:




Can anyone tell me WHERE THE FOCK is the inner electrode of that spark plug?!?!??

One possibility is it's actually dancing inside the engine... As weird as it looks since it wasn't found anywhere, but in the other hand the lower electrode is still there, which makes it frikkin unbelievable to fall into the engine... Getting open heart surgery this week to find out more... Stay tuned... and feel free to make your donations!



Sent from one my iSomething devices
Attached Thumbnails
Click image for larger version

Name:	ImageUploadedByMotorcycle1353365301.976479.jpg
Views:	55
Size:	137.9 KB
ID:	191462  
__________________

FABSTER is offline   Reply With Quote
Old 11-19-2012, 07:02 PM   #50
HoneyB
Pat (Patrick!)
 
HoneyB's Avatar
 
Join Date: Apr 2007
Location: No. Central CT
Posts: 11,177
Images: 14
Feedback Score: 31 reviews
Quote:
Originally Posted by FABSTER View Post
Sent from one my iSomething devices
That is supposed to be one piece...
__________________
'04 VRSCB, SERF, Amsoil air filter & oil, Drilled Exhaust, Arlen Ness Mirrors, relocated Signals, Sundowner seat,
Tiger Racing belt guards, Pondo's pivot bolt covers & 'V' valve stem caps, Tyson's black riser and foot levers, Metzler ME 880's, black 5 spoke '08D wheels and rear pulley, Mini LED rear signals, Progressive suspension, Jeannie Guardian Bell!(so far!)

1978 Honda XL350 (w/4300 miles on it!)

Jedi:"It's free to be a member, but it'll cost your ass in the end..."
HoneyB is offline   Reply With Quote
Old 11-20-2012, 02:05 AM   #51
FABSTER
King of High C's!
 
FABSTER's Avatar
 
Join Date: Mar 2010
Posts: 8,671
Images: 65
Feedback Score: 31 reviews
__________________

FABSTER is offline   Reply With Quote
Old 11-24-2012, 05:31 AM   #52
Luvmy04VRod
Lifetime Premium
 
Luvmy04VRod's Avatar
 
Join Date: May 2009
Location: Las Vegas
Posts: 895
Images: 30
Feedback Score: 17 reviews
Long story short, put 2-1 on, had bike tuned/dynoed and ran great. But I was getting alot of popping in neutral /deceleration. Took bike back to get fine tuned. Problem solved. Had a feeling something wasn't right w/bike. Hard to explain (but we know how our bikes run/sound) so I decided to pull the plugs. Found the #2 plug had a crack in the ceramic (I guess /assume) from all the popping?? Got lucky on that one.

As for you, I would have guessed either bad fuel or plugs. Sorry to hear about your bike. Hope it all works out for you with as little pain as possible!

Good luck. Joe
__________________
PROUD Member Post #149 Las Vegas, NV.

Lord forgive me for what I am about to do but these b@sterds must die!
I will NEVER apologize nor waste my time defending my God-given right to keep and bear arms; The more and bigger the arms, the better
!!
Luvmy04VRod is offline   Reply With Quote
Old 11-24-2012, 05:47 AM   #53
FABSTER
King of High C's!
 
FABSTER's Avatar
 
Join Date: Mar 2010
Posts: 8,671
Images: 65
Feedback Score: 31 reviews
It's all good now, engine was opened to remove the electrode and a couple bulletproofing gadgets (and some some juice) where added since it was apart anyways. Running stronger and better than ever, waiting to test the NOS at the track soon
__________________

FABSTER is offline   Reply With Quote
Old 11-24-2012, 05:54 AM   #54
bwds
brett
 
bwds's Avatar
 
Join Date: May 2007
Location: melbourne australia
Posts: 9,068
Images: 127
Feedback Score: 18 reviews
LIAR LIAR pants on fire,u said u bike was stock ,lmao
__________________



Quote:
Originally Posted by Big Tony
But the F is SO ugly !!!!!!!!!!!!!!
bwds is offline   Reply With Quote
Old 11-24-2012, 06:03 AM   #55
FABSTER
King of High C's!
 
FABSTER's Avatar
 
Join Date: Mar 2010
Posts: 8,671
Images: 65
Feedback Score: 31 reviews
It is! With queer Xmas lights...
__________________

FABSTER is offline   Reply With Quote
Old 11-24-2012, 06:13 AM   #56
Luvmy04VRod
Lifetime Premium
 
Luvmy04VRod's Avatar
 
Join Date: May 2009
Location: Las Vegas
Posts: 895
Images: 30
Feedback Score: 17 reviews
What "gadgets" did you do? Curious is all.
__________________
PROUD Member Post #149 Las Vegas, NV.

Lord forgive me for what I am about to do but these b@sterds must die!
I will NEVER apologize nor waste my time defending my God-given right to keep and bear arms; The more and bigger the arms, the better
!!
Luvmy04VRod is offline   Reply With Quote
Old 11-24-2012, 07:04 AM   #57
FABSTER
King of High C's!
 
FABSTER's Avatar
 
Join Date: Mar 2010
Posts: 8,671
Images: 65
Feedback Score: 31 reviews
Quote:
Originally Posted by Luvmy04VRod View Post
What "gadgets" did you do? Curious is all.

http://www.1130cc.com/forums/showthread.php?t=164126
__________________

FABSTER is offline   Reply With Quote
Old 11-25-2012, 10:34 AM   #58
XvtxCrewzr
Crash Bandacoot
 
XvtxCrewzr's Avatar
 
Join Date: Nov 2006
Location: Connecticut
Posts: 994
Feedback Score: 0 reviews
Quote:
Originally Posted by FABSTER View Post
Today I grew a little dYck and finally started changing the throttle idle cables of my bike that recently left me stranded on the highway and while attaching the throttle cable... found a loose injector connector, hmmmm... Pressed the ignition button and VOIL└!!!! Fired up beautifully!!!! I almost wanted to cry of happiness!!! Let's see if I can finish her up tomorrow, new battery is coming along too...incredibly it has the factory battery from 2005 and I must admit it's still working good! But I won't take any more chances and replace it....
My '05B has the original battery too..not on a tender or any type of charge and it still cranks 'er over good..just sayin'
__________________
'05 VRSCB,Sundowner seat with pillon,chrome side covers,chrome switch housings,chrome fuel cell covers,chrome brake/clutch resevoir covers,chrome engine kit,luggage rack,chrome swingarm,chrome upper/lower belt covers,pivot covers,power commander III with SE slip-ons and SE airfilter,and more chrome
Also a vintage '72 750 Norton Commando,and a Yammi XJ700 Maxim X
Now I'm REALLY
XvtxCrewzr is offline   Reply With Quote
Old 11-25-2012, 11:10 AM   #59
FABSTER
King of High C's!
 
FABSTER's Avatar
 
Join Date: Mar 2010
Posts: 8,671
Images: 65
Feedback Score: 31 reviews
Quote:
Originally Posted by XvtxCrewzr View Post
My '05B has the original battery too..not on a tender or any type of charge and it still cranks 'er over good..just sayin'
Mine never failed too, I installed a LiPo Ballistic just because half the bike was disassembled and I didnt wanted to risk having it failing afterwards. I still keep it with the tender anyways just in case
__________________

FABSTER is offline   Reply With Quote
Old 12-15-2012, 03:07 PM   #60
dhw2003
dhw2003
 
Join Date: Apr 2008
Location: Ft Lauderdale
Posts: 6
Feedback Score: 0 reviews
Quote:
Originally Posted by FABSTER View Post
Ok not much time today to check things but did a little bit.

1) fuel pump connector under the seat looks good, as well as the connecting lines/hoses at least at that end (fuel tank side).

2) At this stage the engine cranks but not starts, and checking through the manual troubleshooting made a test and confirmed the engine actually starts if the throttle blades are open and stalls and dies when the blades close down, so looks like it's maybe an IAC related problem
This is where a Dynojet Power Vision would come in handy. I had a similar problem with a 2003 Electra-Glide a while back.

The bike was running fine when I stopped for a red light about 8 miles from home, at night. When the light turned green, I opened the throttle and the engine quit. It started but quit when I opened the throttle again. I finally realized that if I opened the throttle just enough to get rolling, I could nurse the bike home.

I hooked up the Power Vision and had all sorts of codes. I cleared them all and immediately got a throttle position failure code. I set throttle position on the display and it started at 15 with the throttle closed. At that point I wondered how it even ran.

I replaced the throttle position sensor and the bike runs fine now.

Good luck.
dhw2003 is offline   Reply With Quote
Sponsored Links
Advertisement
 
Reply

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump

Powered by vBadvanced CMPS v3.2.2

All times are GMT -5. The time now is 05:46 PM.



Powered by vBulletin® Copyright ©2000 - 2014, Jelsoft Enterprises Ltd.
Garage Plus vBulletin Plugins by Drive Thru Online, Inc.
Motorcycle News, Videos and Reviews
Honda Grom Forum Harley Davidson Forum Honda 600RR Kawasaki Forum Yamaha R6 Forum Yamaha FZ-09 Forum
1199 Panigale Forum Roadglide Forum Honda CBR1000 Forum Vulcan Forum Yamaha R1 Forum Yamaha R3 Forum
Ducati Monster Forum Harley Forums Honda CBR250R Forum ZX10R Forum Star Raider Forum Yamaha Viking Forum
Suzuki GSXR Forum V-Rod Forums Honda Shadow Forum Kawasaki Motorcycle Forum Star Warrior Forum KTM Duke 390 Forum
SV650 Forum BMW S1000RR Forum Honda Fury Forum Kawasaki Versys Forum Drag Racing Forum Ducati 899 Panigale Forum
Suzuki V-Strom BMW K1600 Triumph Forum Victory Forums Sportbikes BMW NineT Forum
Volusia Forum BMW F800 Forum Triumph 675 Forum MV Agusta Forum HD Street Forum Suzuki GW250 Forum
Yamaha Motorcycles Victory Gunner Forum Honda Vultus Forum HD LiveWire Forum